Mysig galopp ute

Igår stod finaste Hampus en bit bort i hagen, men när han hörde mig ropa kom han skyndandes. Det kunde ju vara något kul på gång... Efter att jag borstat en ren och fin Hampus ännu renare åkte grejerna på. Skrittade sedan ut till stubbåkern bredvid stallet, den är gigantiskt stor och vi får rida på hela.

Skrittade runt ytterkanten och det tog en kvart att ta sig runt. Sedan joggade jag igång Hampus lite innan det var dags för galoppen. Kan erkänna att det pirrade lite i magen, sist rusade han ju och jag är egentligen lite osäker själv när det kommer till galopp ute. Men den här gången galopperade vi från stallet och jag var noga med att stå i fältsits.

Det gick jättebra! Inte jättefort heller, för efter några språng insåg Hampus att han skulle få fortsätta galoppera och då lugnade han sig också. Det blev lite intervallträning, då vi galopperade hela åkern, vände och skrittade tillbaka för att sedan vända och galoppera igen. Tre gånger blev det galopp, sedan var vi nöjda bägge två och Hampus fick skrittas av. Det är verkligen toppenbra med stubbåker, känner att jag vill rida där varje dag nu tills Hampus flyttar.

Åter i stallet var han väldigt svettig, så jag svampade av honom ordentligt innan han fick återvända till hagen. Idag blir det hoppning, skall bli riktigt kul att se om vi lärt oss något sedan sist...
Trackback
RSS 2.0