Ridläger dag 3, pass 2

Egentligen var det Ariel som skulle gå även det sista ridlägerpasset, men då jag tyckte att hon var för trött främst mentalt, så bestämde jag mig för att rida Hampus istället.

Vi red i ridhuset, då det regnade för mycket för att rida på utebanan. Det var dressyr och dessutom barbackaridning!



Efter uppvärmningen var det samma övningar som föregående dag, det vill säga serpentiner längs halva långsidan, sedan en mindre volt, fortsatt med serpentiner restan av långsidan, därefter vända rätt upp, göra skänkelvikning ut till långsidan, lägga en volt till och slutligen en liten tranportsträcka längs kortsidan. Serpentinerna i skritt och resten i trav...

Det var både lättare och svårare att rida Hampus. Lättare, därför han är så stabil i sig själv så han bryr sig inte lika mycket när jag tappar balansen. Svårare, därför jag vet att han kan det vi gör... Jag pushade mig själv hårdare än tidigare, jag visste ju att det var sista ridningen på en vecka för mig, så varför inte slita ut sig inför vilan? ;-)

Hampus var fantastiskt fin! På slutet var han så mjuk och härlig att jag bara ville krama om hela hästen. Vi fick avsluta med stora mittvolten som gjordes mindre och mindre tills vi var på en väldigt liten volt, när sedan volten gjordes stor igen fick vi galoppera. Jag har ju galopperat Hampus barbacka tidigare, men då har jag bara klarat av några språng innan galoppen blivit för stor och svår att sitta i. Men på böjt spår kunde jag sitta kvar och hålla ihop honom och därmed också ha kvar balansen i galoppen. Det kändes superbra! Känner jag mig själv rätt blir det mycket mer barbackaridning framöver, även om min mage och mina ben inte var så glada. ;-)

Hampus var lite svettig efteråt, men bara där jag suttit och värmt honom. Så han fick sig lite avsvampning innan han nöjd återvände till sommarhagen.

I och med detta är även sommaren över, Hampus började jobba igen 8 augusti och jag har nu hand om honom bara på onsdagar och lördagar. Precis lagom om ni frågar mig... :-)

Kommentarer
Postat av: Nathalié - Tävlingar i bloggen just nu!

Hejsan, hoppas allt är bra? :)



Har aktiva tävlingar på min blogg just nu där man kan vinna fina priser, var gärna med du också :). Bland annat valfria varor för hela 300 kr! Tävlingarna hittar du under fliken Aktiva Tävlingar och till vänster på bloggen. Om du inte vill ha såna här kommentarer ber jag om ursäkt.



Ha en bra dag!



Kram Nathalié

2011-08-11 @ 18:28:34
URL: http://yarp.blogg.se/
Postat av: bella

Hej, allt bra med dig? ville bara titta in och önska dig en fortsatt trevlig dag :) Kram Bella,

2011-08-11 @ 18:51:29
URL: http://belladavis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0