Glad farbror

Igår kom Hampus skyndandes till grinden. Han var gladare än vanligt, kanske hade han saknat mig lite ändå?
 
På stallplanen stod U och mockade ur en transport, frågade om vi fick gå upp på rampen och sedan ut igen och det var helt okej. Hampus följde snällt med upp och backade sedan tillbaka igen när jag sade till. Då kom T förbi och lovade att Hampus skulle få en godis om han gick hela vägen in. Hm... Hampus tyckte det var en dum idé först, han hade ju blivit lovad att det räckte med bara rampen. Men när han fick godis för varje steg han tog framåt var han snabbt inne i transporten. Den hästen är inte dum. ;-)
 
Lugn utbackning och massor med beröm. Tror inte lastningen blir något problem framöver, bara vi tar det lugnt hela tiden och inte stressar på honom. Finaste pojken!
 
Inne i stallet blev det avborstning av en massa päls samt kratsning av hovarna. Sedan kände jag igenom benen ordentligt. Frambenen är bra nu igen (skönt!) men han är fortfarande gallig i bak. Bättre på höger ben än vänster, men inget av benen är egentligen bra. Jag skall prova att massera benen och se om de blir bättre av det.
 
Sedan fick han äta sitt kraftfoder och var väldigt nöjd med det. Jag längtar lite till höstens installning faktiskt, så han kan få lite längre ättid på sitt kraftfoder och inte bara kasta i sig allt. Har fått tips om ett bra lucernfoder som säljs på CityGross, skall kolla upp det lite närmare nästa gång jag är där.
 
Sedan pratade jag med snälla E, som lovade att inte bara titta till Hampus fredag och lördag (när hon går förbi till sin häst Liam), utan även känna igenom hans ben ordentligt. Hon skulle känna på honom redan idag så hon vet hur han känns när han är lite smågallig. Tack snälla E för den hjälpen! <3
 
Hampus fick återvända till hagen, vi körde lite lydnadsträning dit, med tempoväxlingar, halter och ryggningar. Han var verkligen klockren. Älskar när han är så där lyhörd...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0