Höstens foderlista

Årets hösilageanalys visar på ett grovfoder som är snudd på perfekt till Hampus. Det är lågt i näring, både energi- och proteinmässigt, men utan att kvoten blir oroväckande låg. Hampus kommer att kunna äta mycket mer än jag tänkt från början, vilket känns väldigt skönt.
 
Jag har inte hunnit räkna på mineraler och vitaminer ännu, men grunden är i alla fall klar. Efter en successiv invänjning kommer Hampus få äta:
 
13 kg hösilage
5 hg Green Power Lucerne
1 hg Krafft Muskel
50 g betfor
 
Lusernhacket kommer han att få på eftermiddagen, så han har mycket att tugga på vid intaget. För att få upp kvoten tillräckligt behövdes det en gnutta mer protein och då fick det bli Muskel eftersom Ariel ändå kommer att äta det.
 
Betforet kommer han att få på morgonen, så han får någonting i magen innan han går ut i hagen. Alla hästarna får kraftfoder på morgonen medan man gör dem klara för utsläpp och betfor är det enda jag kan tänka mig att ge på "tom" mage.
 
Jag har inte hunnit diskutera mängden foder i hagen med L, men fördelningen blir ungefär 2-3 kg morgon och lunch, 1-2 kg till middag och 5-8 kg till kvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0