Om Hampus själv får välja...

Igår var julledigheten över för Hampus del. Tog in honom från hagen och gjorde i ordning för ridning. Han var väldigt glad över uppmärksamheten och ville mysa när jag borstade huvudet på honom. <3
 
Vi styrde stegen mot klätterbacken. Egentligen ville jag rida i en sommarhage där C plogat upp en ovalbana, men grinden till hagen var stängd, vilket är signalen för att marken är för blöt för ridning just nu. Tråkigt. :-( Hoppas det fryser på lite mer så vi kan galoppera där någon gång i alla fall.
 
Hampus traskade på ganska bra, speciellt när vi vek av till höger och följde asfalten. Underlaget var perfekt för lågpulsjobb i trav, så vi travade en bit. Jag hoppas underlaget är lika bra till helgen, då blir det långa rundan med massor av asfalt! :-)
 
Vi skrittade hela gångvägen mot Bälinge så Hampus fick pusta lite, sedan vände vi och galopperade tillbaka. Härligt att få galoppera lite. :-) Sedan snirklade vi oss längs en av slingerstigarna fram till klätterbacken. Väl där ville Hampus hellre fortsätta på en annan slingerstig, trots att det var en del blötsnö att pulsa i. Det händer sällan att han kommer med förslag om färdväg, så givetvis fick han som han ville.
 
Vi pulsade omkring på slingerstigen genom skogen, fram till husen, sedan vände vi in genom fårhagen och kom fram vid fälten. Där hade någon satt stolpar mitt i grindöppningen, så det gick inte längre att ta sig igenom med häst. Surt! Som tur var så var tråden till fårhagen nere några meter längre bort, så Hampus och jag tog oss igenom lite svårare terräng och var sedan tillbaka på vanliga slingerstigen.
 
Jag hade tänkt att vi skulle svänga höger mot fälten där vi brukar galoppera och sedan rida asfalten hem, men Hampus ville ta vänster på vanliga slingerstigen (fast åt "fel" håll). Jag protesterar inte när han vill pulsa mer i snön, så länge vi håller oss till skritt är det ju ingen fara.
 
Så vi pulsade på tills stigen var slut och vi var tillbaka i farliga villaområdet. Duktig kille! Det blev lugn skritt hela vägen hem, men som vanligt hade han inte återhämtat sig helt när vi var tillbaka. Han behöver verkligen en km skritt för att få ned pulsen.
 
Totalt red vi 3,56 km, vilket är ganska fjuttigt, men det var styrketräning på hög nivå. Imorgon får det bli mer joggtrav och så kör vi ett rent dressyrpass på söndag.
 
Åter i stallet fick han mumsa kraftfoder medan jag tog hand om honom. Han hade blivit lite lätt svettig på bringan, så jag planerade in en till klippning med F i en nära framtid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0