Summering av 2012

Bästa året hittills med Hampus, men så fick jag ju hem honom på heltid detta år. :-)
 
Januari
Red ett härligt pass barbacka i ridhuset.
 
 
Februari
Hade ingen möjlighet att besöka Hampus.
 
Mars
Det blev äntligen bestämt att Hampus skulle återvända hem till mig för gott. :-) Tyvärr kunde jag inte besöka honom, då Ariels stall hade smittsam förkylning och Hampus ridskola sedan fick ringorm.
 
April
Ett par ridpass blev det, barbacka första turen och premiär för bomlösa andra turen. Sadeln var verkligen perfekt för Hampus!
 
Maj
En tilltänkt halvfodervärd provade Hampus ett par gånger och så red jag ut på en långtur. Tyvärr blev det ingen halvfodervärd.
 
 
Juni
Hampus flyttade till Ariels stall och släpptes ihop med henne. Han fick en medryttare, E. Vi började öka på arbete och foder successivt, då han hade vilja men inte ork. I slutet av månaden släpptes han ihop med Krutow, då Ariel åkte till hingst.
 
 
Juli
Hampus fick en hoppsadel utprovad. Han hade lite bekymmer med överansträngt högerben och fick vila ganska mycket. Vi jobbade en del med dressyr ute, för att få en naturlig framåtbjudning.
 
 
Augusti
Inledde med ett par veckors hagvila för att få bukt med de galliga benen. Sedan blev det tömkörning innan det uppsuttna arbetet fortsatte. Medryttare E hade inte råd att fortsätta och jag bestämde mig för att ha Hampus helt för mig själv istället för att leta ny medryttare.
 
 
September
Hampus stallades in och fick gå med Krutow på dagarna. Vi började köra in honom och hann med fem pass denna månad, med en sväng ute som final.
 
 
Oktober
Hampus flyttade ut på lösdriften och blev en helt ny häst! Mycket gladare, mer harmonisk och med torrare ben. :-) Vi hopptränade en gång för V. Fysioterapeuten kände igenom en fin Hampus som dock hade en för lång hoppsadel. :-( Red en dressyrträning för F som var mycket positiv till Hampus. :-)
 
 
November
Inleddes med tandkoll där det hittades en spricka i en tand, i övrigt var han utan anmärkning. Körde även ett par pass. Hampus räknas nu som inkörd och det är vidare träning som gäller. :-) Red ett väldigt inspirerande pass för F som verkligen gav mersmak. Då sadeln inte passade blev det ett par löshoppningar där Hampus var superduktig! Vi åkte även iväg till Hågadalen på roligt äventyr. Sedan fick Hampus lymfangit av ett sår, så det blev smärtstillande coh penicillin i fem dagar.
 
 
December
Jag började skritta igång Hampus igen. Det blev dock inte så många pass, då vädret ställde till det för oss. Var det inte svinkallt så var det snöstorm...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0