Jobb på banan

Igår åkte jag direkt från Västervik (Fjord-SM) till stallet, så jag var ganska trött när jag var framme. Kände att jag inte orkade rida, utan det fick bli lite longering istället.
 
Hampus kom glatt skyndandes till mig, fick höra i stallet sedan att Krutow inte varit snäll mot honom. Hm... Jag hoppas verkligen att de kan fortsätta gå med varandra i vinter. :-S
 
Borstade av och kratsade hovarna innan tränset åkte på. Sedan gick vi till ridbanan. Joggade fram först i trav, sedan lite galopp. Gjorde en del fattningar i vänster varv men även lite övergångar mellan de andra gångarterna. Han var glad och alert. Bytte sedan varv och då blev det en bockserie i galoppen innan han hade stretchat ryggen tillräckligt för att kunna jobba. ;-)
 
Jag tycker bara det är positivt att han bockar i lina eller när han är lös, det är bra för hans rygg och visar att han är på glatt humör. Efter att vi jobbat lite med samma sak i höger varv som i vänster, så blev det varvbyte igen och fokus på liten volt i trav med övergångar till skritt och halt. Snabba reaktioner för snabba kommandon var det som gällde. Han blir så sjukt lyhörd av sådant arbete. <3
 
Avslutade med att han fick skutta över ett minihinder några gånger. Givetvis lös. Kom på mig själv med att prata med honom som om han förstod, vilket han uppenbarligen gjorde... Han började vända mot hindret varvid jag sade "Nä, det där blir för kort ansats, fortsätt lite längre bort" och han svarade med att sluta vända och istället trava lite längre bort från hindret. "Nu kan du vända" sade jag och han gjorde värsta bakdelsvändningen och satte av i galopp så gruset sprutade. Sötnosen! Jag vet ju att det inte är rösten som är det viktiga utan vad jag gör med min kropp, men det är ändå häftigt hur samspelta vi är.
 
Efteråt fick han skritta ett varv lös runt ridbanan med mig som ledsagare, han var svettig men så himla glad. Det är så jag vill ha honom, genomjobbad i kroppen och glad med livet. :-)
 
Tillbaka i stallet blev det dusch av hela hästen innan han fick kraftfoder och sedan gå ut i hagen igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0