Skritta omkring lite

Igår kom Hampus i full galopp emot mig! Det kan ha berott på att hästen i hagen bredvid rejsade omkring i galopp, eller att Krutow försvann ur hagen precis innan. Eller så var han less på att vila...
 
Flera andra i stallet skulle löshoppa, jag blev så sugen att vara med! Men Hampus är inte i tillräckligt bra form för att löshoppa, så vi får snällt vänta ett tag. Han är inte tillräckligt förståndig för att säga ifrån, så då måste jag vara det.
 
Borstade av honom massor med päls, nu börjar fällningen igen... Kratsade hovarna och tog sedan på bomlösa sadeln. Älskar verkligen den sadeln! Jag är så lycklig som har två bra sadlar till Hampus nu. <3
 
Satt upp och skrittade iväg mot klätterbacken. Hampus var inte alltför entusiastisk, men trampade faktiskt på bättre än någonsin. :-) Vi smög oss litegrann förbi farliga villaområdet, men han var mycket modigare än han är med andra hästar. Knaspojken!
 
Sedan klättrade vi tre varv i klätterbacken. Fokus att följa stigen hela vägen, han vill gärna ta sig lite andra vägar genom gräset. Efter det gjorde vi lite voltarbete innan vi roade oss en stund på slingerstigen och lite andra stigar som var i skogen. Hampus älskar verkligen att gå off road och slippa följa någon larvig stig. ;-)
 
Sedan skrittade vi hemåt och tränade på halter. Han stannar hyfsat direkt, men vill gärna gå iväg innan jag ger honom skänkelhjälpen. Blev lite irriterad på honom och lät honom rygga några steg. Han är ju van vid 1-2 steg, men när jag ryggade 5-6 steg istället var det som om någonting lossnade på honom och ryggen kom upp mycket mer. Han blev grymt härlig att rida efter det! <3 Gjorde även lite skänkelvikningar i skritt och fler övergångar till halt. Måste säga att hans framåtbjudning blir bara bättre och bättre. :-)
 
Hemma igen hann jag knappt ta av tränset förrän han förväntansfullt stövlade in i sin box. Inte okej att lämna skötselplatsen, men han har förstås lärt sig att det alltid serveras kraftfoder i boxen. ;-) Som straff fick han stå där medan jag tog bort all utrustning och stretchade hans ben. Sedan fick han äta kraftfoder medan jag gjorde i ordning foder för kommande dagar.
 
Idag rider E honom och imorgon är det M som har honom. Sedan blir det vila en dag innan jag rider på torsdag. :-)

Kommentarer
Postat av: Sophie

Jag fick lära mig en, för mig, ny metod att få loss låsningar i ryggen.
Man tar 2 hovkratsar och drar dom från korsryggen och neråt rumpan/låren så hästen "skjuter rygg". Förhoppningsvis får detta spänningarna att släppa. Vi gjorde det på Annie i ett försök att hjälpa henne nere i Österrike.

2012-07-16 @ 21:18:20
Postat av: Ellinor Karlström

Jo, det gjorde vi på Hampus förut när han hade problem med ryggen. Dock är han lite för tålig, så han skjuter inte rygg. :-P Det fungerade bättre att bara trycka på ett särskilt ställe på rumpan på honom... ;-) Jag vet inte varför jag inte gjort de övningarna nu, är kanske lite osäker på om det verkligen är några låsningar. Just nu lutar det åt att det bara är avsaknad av muskler.

2012-07-17 @ 05:49:17
URL: http://habina.blogg.se/puss
Postat av: Sophie

Varför prövar du inte med din metod ändå? Är det låsningar så blir han lite hjälpt, är det inga låsningar så är ingen skada skedd. =) Huvudsaken är att lille Hampus mår bra. Och det gör han hos dig. Det är så roligt att läsa om era äventyr. Man riktigt känner värmen och kärleken du känner inför honom. <3

2012-07-17 @ 13:48:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0