Det finns vilja men inte riktigt ork...

Jag inledde dagens stallvistelse med att mocka i hagen. Bägge hästarna kom fram och ville hjälpa till, även om de mest var i vägen. ;-) Sedan fick Hampus följa med in och han har redan blivit hemmastadd. Inte en enda gnäggning blev det, fast han var ensam i stallet. Lugnt stod han medan jag borstade och kratsade hovar. Sadel och träns åkte på, sedan skrittade vi iväg mot rakbanan.

Hampus var lite ömfotad bak, men inte värre än att han ändå kunde jobba på bra i skritten. Det är lite fascinerande, jag tyckte det gick långsammare än när jag rider Ariel, men när vi var framme vid slutet på grusvägen hade han tagit sig dit fem minuter snabbare än vad Ariel brukar skritta på...

Han fick skritta även på asfalten och sedan blev det galopp direkt på rakbanan. Efter ett par galoppfattningar var han helt på det klara vad vi skulle göra, även om han helst ville galoppera nonstop. :-P Han fattade rätt galopp varje gång, fast jag verkligen var noga med att välja varannan vänster och varannan höger. Så särskilt sned är han inte. Däremot var han ganska trött när vi kom till rakbanans slut och vände hemåt. Men flåset går ju fort att träna upp!

Mera galopp blev det på tillbakavägen, han fick hålla galoppen några fler språng för att verkligen få en bra känsla. Finaste killen, jag skulle kunna galoppera i all evighet på honom, så härlig galopp har han!

Sedan blev det skritt hela vägen hem. Stallägaren harvade grusvägen, så traktor + harv åkte förbi oss tre gånger. Hampus brydde sig inte alls, det är en cool grabb det här!

Tillbaka i stallet fick han sig en avduschning samt rengöring av hovar, lite raspning på bakhovarna och inoljning av alla hovarna. De var lite torra när han skoddes om, så hovslagaren tyckte att jag skulle olja in så ofta jag hade tid. Det kräver dock helt rena hovar, så det är inte varje dag jag hinner med sådant pyssel.

Sedan blev det kraftfoder, Hampus gnäggade högt när han såg hinken, men efter några tuggor blev rykthinken mer intressant. Sötisen, man får verkligen hålla ett öga på honom hela tiden. När han ätit klart fick han återvända till hagen där Ariel väntade på honom. <3

Jag tog hand om utrustningen och skottade sedan ur en del av stallgången. Puh! Skönt att allt extraarbete i stallet snart är klart!

Här kommer den bästa bilden som U tog, den får vara bilden som visar hur Hampus såg ut innan rätt träning och rätt foderstat ordnade till honom. Hoppas det inte tar lång tid att modellera om hans kropp!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0