Härlig skrittur

Igår hämtade jag upp Ariels medryttare M och så åkte vi till stallet tillsammans. Hämtade in ett par småfuktiga hästar, men trots att det regnar massor verkar de kunna hålla sig ganska torra i hagen. Skönt!

Sedan blev det avborstning innan vi grubblade lite över sadlar. Hampus fick ha bomlösa sadeln och Ariel sin allroundsadel. Men jag brukar ju ha samma sadelgjord till de sadlarna. Hm... Hittade dock en neoprenklädd sadelgjord som Hampus tyckte var helt okej att ha på sig. Skönt!

Tränsade med de färgglada tränsen och så skrittade vi iväg mot farliga villaområdet. Målet med ridpasset var att röra på Hampus lite lagom efter massagen och att visa M lite olika ridvägar. Vi tog oss förbi farliga villaområdet hur smidigt som helst, då Hampus gick först och var modig, varvid Ariel ivrigt följde honom. Det finns fördelar med kloka gamla hästar! <3

Vi red till Bälinge och en bit på grusvägen, så jag kunde peka ut ett par olika vägar för M. Hästarna var lite ömfotade på grusvägen, så det blev lugn skritt och så vände vi ganska snabbt tillbaka. Sedan tog vi oss längs slingerstigen och via fälten tillbaka till asfaltsvägen. Hampus kom verkligen igång på slingerstigen, trampade på ordentligt och jobbade med rygg och bakdel. Heja!

På hemvägen var han ännu piggare och skrittade så fort att Ariel var tvungen att trava för att hålla samma tempo. Jag blev så imponerad av Hampus, han är ändå nästan en decimeter lägre än Ariel och hon är känd för sin snabba skritt. Det märktes på honom att han tyckte att det var superkul att vara ute och röra på sig. :-)

Åter i stallet så var han alldeles plaskvåt på ryggen. Den hade uppenbarligen arbetat rejält under sadeln... Tror dock att Ariels padd blir lite för varm för honom, skall fnula på lite andra paddar att köpa istället.

Svampade av honom, men jag hade lite för ont efter en tidigare avramling för att kunna stretcha. Vi stretchade i alla fall halsen och ryggen med hjälp av ett äpple. Buskillen tog hela äpplet i munnen varje gång, men jag litar på honom och kunde ta av honom det. ;-) Jag känner hur förtroende för varandra ökar för varje gång vi umgås. Det kommer bli så härligt, de här åren med honom. Nu hoppas jag bara att de blir många!

Sprejade honom med flugspray och så fick han lite kraftfoder innan han fick gå ut i hagen med sin älskade. ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0