Lite bättre

Igår hämtade jag in Hampus från hagen och försökte ignorera benet tills jag såg bättre. Men jag tyckte han rörde sig jämnare än tidigare.
 
Inne i stallet tog jag av honom det blöta regntäcket och hängde upp det på tork. Kändes riktigt bra att han var varm och torr under täcket. Tempade och han hade gått ned i temp, nästan tillbaka till normaltemperatur. Sedan fick han smärtstillande blandat med betfor. Det var uppskattat! Skönt med en häst som äter vad man än serverar. ;-)
 
Därefter fick han ställa sig i den tomma boxen för sprutning av penicillin. L hjälpte mig att hålla honom och bremsa, men jag tror egentligen det är bättre att jag bremsar. Hampus är duktig på att ta loss bremsen, så det gäller att ha koll på honom. Det slutade med att jag fick ge honom penicillinet utan brems. Rispade honom med nålen när jag drog ut den, så det kom några droppar blod. Hoppas att han inte svullnar upp av det.
 
Sedan gav vi oss i kast med att försöka få benen rena. Då jag upplevt att han tycker att vattenstrålen är lite för "skarp" så provade jag att svampa av benen istället. Det fungerade riktigt bra, men tog ganska lång tid. Jag fick äntligen högerbenet att bli helt rent och fick känna igenom hela benet. Det är fortfarande svullet, men inte alls lika mycket som i förrgår. Så skönt! Jag hittade inget sår eller något som kunde förklara svullnaden, men förmodligen är det lymfangit och såret har redan hunnit läka.
 
Borstade av honom ordentligt och tog på honom hans övergångstäcke med 100 g fyllning. Jag ångrar lite att jag inte köpte ett till täcke, med 200 g fyllning. Känns som det skulle behövas ibland, när övergångstäcket känns för tunt och vintertäcket (300 g) känns för tjockt. Får se om han kanske får en julklapp...
 
Sedan fick han äta kraftfoder medan jag kände igenom benet en gång till. Det gäller ju att komma ihåg till nästa dag hur det kändes dagen innan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0