Maffig galopp

I fredags hämtade jag in en genomlerig Hampus från hagen. Jag tackade mig själv för att jag lagt på honom regntäcke dagen innan. Det var bara att spola av benen och borsta rent huvudet och sadelgjordsstaden. :-)
 
Tog på all utrustning inklusive reflexer och skrittade iväg längs grusvägen. Hampus var ganska alert i skritten men fick sig några påminnelser ibland. Jag tycker att hans grundtempo i skritten blivit högre, så framstegen kommer sakta men säkert!
 
Joggade några minuter innan vi skrittade till de små backarna vid bron. Hampus tycker att det är lite läskigt att passera där, men så fort jag bad honom trava glömde han bort det. ;-) Bad om höger galopp och till min förvåning fick jag det. Stod i lätt sits i uppförsbacken, men satte mig ned när det planade ut. Höll galoppen ganska länge och försökte tänka kraftfullt men lugnt. Sedan vände vi och skrittade nedför backen igen, för att vid bron fatta vänster galopp och galoppera åt andra hållet.
 
Upprepade övningen totalt tre gånger åt vardera håll. I skritten blev det lite dressyrtänk med halter, skänkelvikningar och ryggningar. I galoppen försökte jag jobba med tempoväxlingar, men jag är så ovan vid att galoppera så jag har svårt att känna tempot.
 
Hampus var väldigt nöjd med övningen och fattade rätt galopp varje gång. Det var inte riktigt samma känsla som på ridbanan, men ändå en maffig känsla. Efter sista gången joggade vi i en lång, låg form som han själv valde. Han vill gärna minska traven så mycket att han ramlar ned i skritt, men det är ju också en styrkesak.
 
Skrittade av avsuttet och kunde konstatera att han inte var svettig. Klippningen gjorde verkligen susen! :-) När vi skrittat klart blev det avskötsel inne i stallet, med massage av benen och kraftfoder. Sedan fick han återvända till hagen utan täcke, rullar han sig så har jag mer tid på helgen att sanera. :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0