Så gott som frisk

Eftersom jag åker på Globen Horse Show ikväll, så blev det ett snabbt besök i stallet på morgonen. Hade kommit överens med snälla E som hade utsläppet att vi skulle hjälpas åt med Hampus.
 
Gjorde i ordning betfor innan jag hämtade in Hampus från hagen. Han var snäll och stod återigen vid ligghallen, men var väldigt förvånad över att jag kom så tidigt. Han ville egentligen inte lämna de andra hästarna, men följde med mig eftersom jag envisades. ;-)
 
Täcket är fortfarande superbra, fast det hade snöat ganska mycket blötsnö var täcket bara lite fuktigt på utsidan och Hampus var helt torr. Tog av honom täcket och borstade en stund, innan E dök upp.
 
Bremsade Hampus och visade E hur hon skulle hålla, sedan sprutade jag penicillin. Hampus var lite småfjantig först och sedan superduktig. Jag var tvungen att sticka honom två gånger då jag träffade ett blodkärl första gången. Bara han kunde sluta spänna sig när man skall sticka honom så skulle han inte ens känna att jag sticker... Men det känns grymt skönt att sista sprutan är avklarad utan några större problem och ingen penicillinchock...
 
Som belöning fick Hampus smaska betfor med smärtstillande, vilket han var mycket nöjd med. Jag tempade under tiden och han var nu tillbaka på sin normaltemp. Skönt! Benet kändes nästan helt normalt också, det är bara nere vid kotan som det är lite tjockt. Det kan dock hänga ihop med att han inte rört sig lika mycket i hagen som vanligt, så från och med imorgon får det bli igångskrittning. Tog på övergångstäcket igen och så fick han återvända till polarna i hagen.
 
TIll Globen har jag en lång önskelista och nu vågar jag mig på att köpa grejerna också. :-P Hampus kommer att få ett par dressyrschabrak, snygga boots, dressyrskydd och en körpisk. Kanske blir det ett läckert pannband också och så skall jag köpa lite presenter till tjejerna som varit så snälla och hjälpt mig med honom. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0