Sämre eller oförändrat?

Igår ville Hampus inte följa med in från hagen. Han stod nöjd parkerad en bit från halmhögen och sov. Jag fick gå hela vägen genom leran och hämta honom. :-S Han var lite stel i benet de första stegen, sedan kom han igång och gick som vanligt.
 
Inne i stallet kunde jag konstatera att övergångstäcket fungerade perfekt, det var knappt blött utanpå och han var helt torr under täcket. Kan man annat än bli lycklig. :-)
 
Tempade och konstaterade att han hade feber igen. Suck! Inte lika högt som i måndags, men inte lika lågt som i tisdags. Fick hjälp av S att spruta, Hampus ville krångla med bremset hela tiden men S är van att spruta så det gick bra ändå. Hon kommer få hjälpa till även idag. ;-)
 
Sedan fick han äta kraftfoder med smärtstillande och så kände jag igenom benet. Det var ungefär lika svullet som i tisdags, kanske lite mindre svullet. Däremot tyckte jag att han var lite varm på framsidan av kotan, vid kronranden. Kan det vara en hovböld som spökar ändå?
 
Borstade igenom honom och lade på övergångstäcket igen. Sedan fick han återvända till hagen. Jag släppte honom först när han stod längst inne i ligghallen och han betedde sig som att han aldrig sett den förut. Misstänker att han inte fått gå in där för de andra hästarna, men jag hoppas att han vågar sig in där i fortsättningen. Speciellt igår, när det blåste kraftigt, var det skönt där inne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0