Sent veterinärbesök

Igår ringde F till mig då hon tyckte att Hampus var väldigt svullen i benet. Vi pratade lite fram och tillbaka, men bestämde att avvakta då han verkade vara som vanligt i övrigt.
 
När jag kom till stallet och hämtade honom från hagen tyckte jag att han gick lite stappligare. Spolade av benen så gott det gick och försökte känna lite. Upplevde att alla benen var lite galliga, förmodligen för att Hampus inte rört sig lika mycket i hagen som vanligt.
 
Höger bak var ännu mer svullet än dagen innan och kändes som ett typiskt lymfangitben. Tempade Hampus och han hade feber. :-( Ringde till ambulatoriska och de lovade komma om en timme för att titta på honom.
 
När jag borstat honom och grejat med lite annat i stallet gick vi ut på ridbanan och promenerade en stund. Hampus följde mig villigt, även om han var lite småstel efter att han stått stilla i stallet. Medan vi gick kom ambulatoriska till stallet, så vi gick tillbaka in i stallet.
 
Veterinären behövde inte se Hampus röra på sig, då han hade tittat medan vi gått ett par varv. Istället blev det uppställning och så berättade jag om symptomen. Veterinären tog tempen och gjorde ett försök att klämma på benet. Hampus protesterade så mycket han kunde, han har inga problem att stå på två ben (veterinärstudenten höll upp vänster framben). ;-)
 
Efter att veterinären lyssnat på hjärtat så fick jag försöka känna igenom benet. Eftersom Hampus inte var samarbetsvillig bestämde veterinären sig för att prova symptomatisk behandling. Dvs Hampus fick smärtstillande och penicillin i fem dagar. Blir han inte bättre under den tiden så skulle jag återkomma. Då får vi förmodligen åka in. :-S
 
Hampus fick smärtstillande direkt i blodet plus en spruta penicillin av veterinären, sedan fick jag med fyra dagars smärtstillande att ha i fodret, samt sprutor och penicillin för fyra dagars behandling. Hampus är ju spruträdd, så det blir spännande. :-S Det fungerade bra när vi var tre stycken, en som höll Hampus, en som använde bremsen och en som sprutade... Blir intressant att se hur det går när jag är själv...
 
När veterinären åkt fick Hampus äta kraftfoder. Jag tog på honom regntäcke under tiden, då jag inte vill att han skall bli blöt och kall när han har feber. Allt för att göra honom så frisk som möjligt! Veterinären tyckte att det var riktigt bra att han gick på lösdrift, ju mer rörelse desto bättre.
 
Jag hoppas verkligen att han blivit bättre när jag kommer dit idag. Vill inte tänka på alternativet. Finaste killen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0