Liten spricka i tanden

Igår hämtade jag in Hampus från hagen för årets tandkontroll. Jag har tyvärr inte fått veta någonting om vad som gjorts medan han varit utlånad till ridskolan, så jag vet inte om han fått tänderna kollade. Så därför tyckte jag att det var dags nu. :-)
 
Hampus tjafsade lite vid sederingen, men inte på långa vägar så illa som han höll på som liten. Skönt att det sakta går åt rätt håll i alla fall. Sedan blev han väldigt groggy... :-P Jag fick putta honom tillrätta med bakdelen och sedan kunde veterinär A börja kolla tänderna.
 
Han såg fin ut i munnen, det fanns inga tecken på dålig nosgrimma eller att betten ligger och gnager. Så skönt! För två år sedan provade vi ut några bett som fungerade för honom och de används ju fortfarande. Däremot hittade A en spricka i P2 i höger överkäke, så den blev rengjord och lackad. Då den inte var så djup ville A avvakta med andra åtgärder och istället komma ut till våren för ny koll.
 
Hampus fick piggna till i sin gamla box med ylletäcket på sig. Efter ett par timmar släppte jag ut honom i hagen med tunna utetäcket (100 g) för att inte riskera att han frös efter sederingen. Snälla D tog av honom det i morse, det var ju alldeles för varmt för täcke idag. :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0