Ett lite tuffare pass

Igår kom jag till stallet lite tidigare, så jag hade valet att mocka först och rida i mörker sedan, eller rida först och sedan mocka medan mörkret sänkte sig utanför. Valet var ganska enkelt. ;-)
 
Borstade igenom Hampus som hastigast och kratsade hovarna. Tog på benskyddsreflexer runt om och reflexboots fram för säkerhets skull. Man vet aldrig... Sedan åkte bomlösa sadeln på, jag tog på mig reflexväst och så fick det bli distanstränset.
 
Skrittade den långa vägen till klätterbacken, dvs en bit på asfalten och så en slingrig stig fram till klätterbacken. Hampus trampade på hyfsat i skritten, men när jag lade till spö då han inte lyssnade till skänkeln så sparkade han bakut. Hm... Han är lite småtrotsig hela tiden nu, men förhoppningsvis går det över snart.
 
Vi klättrade två varv i backen och Hampus var rätt flåsig efteråt. Han är så rolig, tar verkligen i med hela kroppen uppför backen och pustar högt när han nått krönet. ;-) Men kämpar på, det gör han!
 
Sedan dressyrade vi lite på hemvägen, tog samma långa väg hem som bort. Det är ju dags att börja öka på ridturerna lite. Gjorde lite halter och ryggningar och det är verkligen någonting som lossnar i ryggen när han fått jobba några steg bakåt. Jobbigt är det, för han vill inte rygga särskilt många steg. Men nyttigt för ryggen! Sedan är han superfin när man rider framåt, ryggen kommer verkligen upp. <3
 
Eftersom han inte bjöd till ordentligt framåt vid ett tillfälle, så blev det lite galopp där. Första galoppen på evigheter! Han kändes superfin, men fick bara galoppera några språng innan det blev skritt igen. Längtar tills vi är helt igång igen, det är så roligt att rida dressyr på honom. :-)
 
Åter i stallet blev det fleecetäcke på, han var inte svettig men varm och jag vill helst att han inte kyls ned för fort. Medan han stod och sov på skötselplatsen så mockade jag och lade in ny halm samt fyllde på vattenhinkarna. Sedan fick han stallbandage och hasskydd på sig och återvända till boxen.
 
Jag fixade kraftfoder, fyllde hösilagepåsar och tog undan all utrustning innan jag susade hemåt. Var ganska mör i kroppen, det är inte bara Hampus som är otränad. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0