Körning ute!

Idag hade jag utsläpp, ett lugnt sådant då fyra hästar var iväg på tävling. Jag kommer att ha ut- eller insläpp hela oktober, men sedan slipper jag stallpassen. :-) Ytterligare en fördel med lösdrift för Hampus.
 
När alla hästarna var ute i hage mockade jag och fixade foder till Hampus. Tog även fram all utrustning till körningen och flyttade över lite grejer från stallets sadelkammare till lösdriftens sadelkammare. Det svåraste blir nog att klara sig med två sadelhängare istället för fyra...
 
Sedan hämtade jag in Hampus och borstade igenom honom. Han hade fortfarande ett par kissfläckar, så saneringen fortsatte. Kratsade även hovarna innan selen åkte på.
 
Eftersom J var lite sen så åkte klippmaskinen fram. Hann klippa ungefär en tredjedel av manen innan J kom in i stallet, så Hampus fick se konstig ut i manen under körturen. :-P.
 
Vi spände för ute på ridbanan, sedan fick han gå ett halvt varv i höger varv, sedan gjorde jag snett igenom och körde ut från ridbanan. Hampus var mycket nöjd med det. Vi diskuterade lite åt vilket håll vi skulle efter att vi passerat stallplanen, Hampus ville till höger och jag tyckte vänster var bättre (för däråt kan man vända vagnen smidigt). Jag vann, men herrn är minst lika envis i vagn som uppsuttet.
 
Han vinglade ganska mycket fram och tillbaka över vägen, det var först när jag tog fram pisken, krävde lite mer skritt och hade ett jämnt stöd på bägge tömmarna som han skärpte till sig och gick rakt. Framme vid vändningsplatsen började han vända riktigt fint till höger, sedan kom han på att vi skulle vända hemåt och fick hiskeligt bråttom. Så halva svängen blev bra, halva blev alldeles för stor och slarvig. Vi får träna på det där med att lyssna på kusken. ;-)
 
På hemväg var det ett helt annat driv, han klev på rakt fram hela tiden och hade ett fint stöd i munnen. Goaste hästen! Vi provade att trava och det gick över förväntan. Nu blev det ju bara några meter i och med att han inte är van vid det, men det fungerade helt okej med selen och vagnen.
 
Tillbaka vid stallet körde vi in på ridbanan igen och spände från där. Ingen idé att börja med några nyheter när han gör sitt jobb så bra vid på- och avspänning på ridbanan. Sedan fick han gå in i stallet, få massor med beröm och slippa selen. Efter att vi klippt klart nästan hela manen (maskinen behövde laddas på slutet) och han blivit genomborstad fick han återvända till hagen igen. Mycket nöjd kille!
 
Sedan tog jag reda på all utrustning och spolade även av selen ordentligt. Hängde den på tork (smidigt) och sedan var det dags att åka hem igen. Då J har fullt upp nästa vecka (typiskt när jag har semester! :-P) så får Hampus vila från körningen minst en vecka. Sedan har förhoppningsvis hans egna sele kommit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0