Lite lydnad och lite bus

Igår fick Hampus vänta medan jag fixade med Ariel. Sedan fick han stå på gången och sova medan jag mockade och fyllde på halm. Han verkade rätt nöjd med det, men blev glad när jag borstade av honom och kratsade hovarna. Eftersom klockan gick lite fortare än jag ville, så fick det bli en snabb sväng på ridbanan för oss.
 
Började med att longera i skritt och trav, med fokus på övergångar. Han var väldigt lyhörd, känns så bra. :-) Vi longerade bara några minuter och endast i vänster varv. För sedan fick han vara lös och rejsa runt på ridbanan i galopp. Buskillen ville bara gå i vänster varv, så jag fick stötta honom lite i höger varv.
 
Han är så häftig när han galopperar lugnt på kortsidan och sedan verkligen laddar i galoppen på långsidan. Han sätter bakdelen så väl under sig, duktiga killen! Men givetvis är det tröttande för honom, så efter ett par minuter blev det istället promenad runt ridbanan med matte i skritt. Lös förstås... Vi tränade både på vändningar och halter, samt flytta både fram- och bakdel. Lite rygga blev det också.
 
När han slutat att flåsa så fick han återvända till stallet. Visiterade och borstade och han var varm på insidan av hasen. Masserade in blue lotion där, kändes konstigt att sätta på hasskydd när han redan är varm. Så de fick vara.
 
Sedan fick han återvända till boxen och jag kvällsfodrade alla hästarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0