Promenad med lite jogging

Igår kom jag till stallet strax innan intag, så jag hann mocka en lite rörig box och fylla på halm innan jag hämtade in Hampus. Han uppförde sig bättre genom grinden, men sedan försökte han rusa in i stallet igen. Blir så irriterad, men mest på de personer som låtit honom rusa in i stallet tidigare. Det här är sista gången jag köper en häst, det är så mycket lättare när jag fått ha hästen från början och sedan hela tiden. Stackars Hampus fattar ju inte heller varför det är olika regler som gäller vid olika tillfällen.
 
Efter lite uppfostran fick han äta middag medan jag fixade hösilage och kraftfoder. Sedan fick han stå på skötselplatsen medan jag borstade och kratsade hovar. Efter tränsning så gav vi oss iväg på promenad. Det blev samma väg som sist, dvs asfalt en bit bort mot Bälinge och sedan förbi klätterbacken på hemväg. Testade att jogga på grusvägen bortåt och det fungerade utmärkt. Planen är att lägga in trav avsuttet denna vecka för att se hur han reagerar och sedan trav uppsuttet nästa vecka.
 
Vi gick ett varv i klätterbacken också, men det var alldeles för lerigt för mig. Hampus jobbade på bra, men blev lite störd över att jag gick så långsamt. ;-) Även på hemväg blev det joggning, den här gången var Hampus mer igång och hittade ett bra tempo med lång och låg överlinje. Tror det kan bli riktigt bra träning för oss!
 
Tillbaka i stallet blev det avskötsel och klämma på benen. De var superfina, skall bli intressant att se hur de ser ut idag. På med stallbandage och hasskydd och så fick han återvända till sin box.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0