Ensam på kuskbocken

Jag såg redan på håll att Hampus låg och sov i halmhögen. När jag kommit in i hagen gjorde han en tendens att resa sig, men jag lugnade honom, varvid han föll tillbaka med huvudet men lät frambenen vara sträckta. Han hade hittat en riktigt mysig huvudkudde... 
 
 
Jag satte mig i halmen och myste en stund, sedan började Hampus att förbereda för att kliva upp. Det tog dock ganska lång tid att ta sig upp, det märktes på honom att han egentligen ville ligga kvar och mysa. Efter några halvhjärtade försök slutade det med att han satt på baken en bra stund. Sötnosen!
 
 
Jag hann fota många roliga bilder, det känns skönt att han inte blir orolig eller stressad över min närvaro. Det här är ju första gången jag fått vara nära honom när han ligger ned. Men det är klart att han litar mer på mig nu än när han kom hem.
 
Till sist klev han dock upp och vi kunde gå till stallet. Eftersom det var så fint väder fick han stå vid uteboxarna medan jag borstade och tog på selen. Där lyser solen rakt in och det är dessutom lä, så det är riktigt härligt att stå där bara det inte är kallt i luften.
 
Snälla C stod framför ställ medan jag spände för vagnen, men sedan åkte C hem och jag var helt ensam på kuskbocken... Första gången någonsin!
 
Vi tog oss en liten sväng på ridbanan för att känna så vändande hjälper fungerade och sedan gav vi oss iväg ut på grusvägen. Skritt första biten, noterade att däckeln satt snett så skaklarna blev sneda. Suck vilken amatörmatte! Snälla Hampus stod dock stilla så jag kunde gå ur vagnen och justera däckeln. Tyckte det blev okej, men när jag satt mig i vagnen igen såg jag att den fortfarande var sned. :-(
 
Beslöt mig för att blunda för problemet (och skärpa mig till nästa gång!) och istället köra på som vanligt. Travade hela grusvägen bort, en jämn och lugn joggtrav. Klarade av vändningen galant, delvis för att Hampus är fantastisk och delvis för att jag nu vänder på samma sätt som när man rider. Det verkar fungera för oss och vi har ju inte tänkt att ge oss ut på tävlingsbanorna.
 
På hemväg är det alltid lite mer driv i traven, vi har ett par raksträckor där han får öka på traven lite. På ett ställe har jag även börjat be om galopp, eftersom han har så himla mjuk och bekväm galopp att köra. Idag blev det några fler språng i galoppen, så Hampus frustade mer än han brukar. Nyttigt för honom!
 
Efter sista biten i skritt var det en nöjd kille som fick ställa upp sig för frånspänning. K stod framför ställ och vi spände från vagnen på stallplanen för första gången. Inga problem med det heller och premiären själva är nu avklarad! :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0