Jobbigt med övergångar...

Igår hade vi äntligen dressyrträning för F igen. Det kändes som det var evigheter sedan vi tränade för henne sist, men det var bara 2 ½ vecka sedan. Så går det när man blivit dressyrnörd. :-P
 
Jag skrittade fram ute, joggade lite och galopperade i uppförsbacken. Hampus flåsade väldigt mycket när vi sedan skrittade till ridbanan. Jag lät honom hämta andan medan vi snirklade runt på ridbanan med långa tyglar och fokus på vikt/skänklar. Travade sedan något varv innan F kom. Eftersom underlaget äntligen var hyfsat började vi med galopp direkt. F:s taktik var att göra de jobbigaste övningarna först, medan vi hade ork kvar.
 
Galopp på stor volt, snett igenom, övergång trav, byte av galopp, galopp på volt och sedan snett igenom igen. När övningen sitter blir det som en gigantisk åttvolt. Men jag fick inte till fattningarna och kom inte ned i sadeln när jag hade stigbyglarna. Samtidigt ville jag inte sitta ned i traven i övergångarna. Inte lätt!
 
När jag var helt slut (och Hampus med) övergick vi till skrittjobb. Först halter, som går bättre och bättre. Sedan ville F ha lite snabbare reaktioner, så vi fick göra övergångar mellan halt-skritt, halt-trav, skritt-trav och trav-galopp. Till sist var Hampus så med att jag fick övergång direkt när jag bad om det. Ibland blev det mer än jag tänkt mig, som galopp istället för trav, men det viktiga är ju att han reagerar direkt, även om det blir fel tempo.
 
Sedan blev det flytt av bakdel, där fick vi till det bra flera gånger. Jag börjar också lära mig känna när det är rätt. Flytt av framdel gick så bra att vi raskt gick vidare till framdelsvändning med ryggning, med både bra och sämre resultat. 
 
Vi avslutade med galopp på volt, fokus att jag skulle få lång innerhöft och bara följa med i galoppen. Hampus ville gärna sakta av när jag tyngde med sitsen, men några språng fick jag en riktigt grym känsla i. 
 
Ett riktigt tufft dressyrpass, där Hampus tidvis gick riktigt bra med bakbenen under sig. :-) Mer övergångar kommer det bli framöver, jag vet ju att det jobbet gör honom gott. Sedan kommer jag jobba med min sits när vi galopptränar framöver.
 
Skrittade av innan Hampus fick sig en välförtjänt dusch (varmt vatten), stretch och liniment. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0