Klättring och årets hoppdebut!

Igår blev det klättring igen. Vi klättrade fyra varv, med lite variation i övningarna. Uppför den längre backen får han alltid skritta i sitt eget tempo, där peppar jag bara med rösten. Sedan är det en ganska lång återhämtningssträcka som lutar svagt nedåt, sedan kommer en minibacke uppför där han får bjuda upp i trav eller galopp, följt av en lite brantare nedförsbacke där vi jobbar med halter.
 
Hampus tyckte det var jobbigt med långa uppförsbacken, men resten av jobbet gjorde han glatt. Jag förstår dock att det blir lite långtråkigt med samma backe hela tiden, men förhoppningsvis kan vi åka iväg med transporten och klättra hos J nästa helg.
 
Både när vi gav oss iväg från stallet och när vi kom tillbaka tog vi oss en snabb sväng in på ridbanan och hoppade ett litet kryss som någon ställt upp. Höjd uppskattningsvis 20 cm, så det gick utmärkt att hoppa i bomlösa sadeln. Det var mest för att jag behöver hoppa lite och ofta för att sluta göra en så stor grej av hoppningen. Men det var så lätt att hoppa på Hampus, så det kändes inte det minsta läskigt eller nervöst. Fina killen! :-)
 
Hampus var lite svettig efter klättringen, men han fick nöja sig med avborstning, stretchning och kraftfoder innan han fick återvända till hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0