Studs, studs

Jag ligger lite efter i rapporteringen då jag gått och blivit sjuk. Inte så skoj, men förhoppningsvis går det över snabbt...
 
I fredags var det varmt ute och perfekt underlag i paddocken (äntligen!) så jag bestämde mig för att det var dags för årsdebut med löshoppning för Hampus. Han älskar ju att löshoppas och det är nyttigt för honom att jobba med ryggen utan att jag sitter på.
 
Gjorde i ordning tre studshinder, sedan fick han hoppa medan jag successivt byggde upp serien och sedan successivt höjde den. Vi provade även att hoppa från höger varv istället för vänster, vilket Hampus tyckte var lite konstigt men han gick ändå med på det.
 
Första gången han kom på serien åt höger så blev han så förvirrad att han hoppade över första hindrets stöd (en plastdunk). Vilken normal häst som helst skulle fortsatt åt höger och struntat i resten av serien, men goaste Hampus justerade sin väg till vänster, så att han över sista hindret i serien hoppade mitt över.
 
Han bockade och brallade en hel del både före och efter att han hoppat, han fick dessutom rejsa fort ett par långsidor. Det går verkligen undan när han sätter bakdelen under sig och blir låg i hela kroppen... Häftigt! :-D
 
Träningsmässigt kan jag dock känna att trestuds blir för lätt för honom, han kan rusa igenom serien på fart istället för att jobba igenom med ryggen ordentligt. Så nästa löshoppning, som förmodligen blir av denna fredag, tänker jag låta honom hoppa femstuds istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0