Styrketräning på lina

Igår stod Hampus vid grinden och trampade när jag kom. Han har verkligen saknat mig medan jag varit borta... Hoppas intresset håller i sig länge, det är bekvämt med en häst vid grinden. :-P
 
Tog in honom och borstade av en massa päls. Tempade för säkerhets skull, men han hade normaltemp. Kratsade hovarna och tog på tränset.
 
Sedan gav vi oss ut till den snöiga ridbanan. Snön gick strax över koterna på Hampus, perfekt styrketräning! Dessutom var det blötsnö då det töat under dagen, så ingen risk för skare. :-)
 
Jobbade honom omväxlande i höger och vänster varv, med fokus på övergångar och att reagera snabbt. Han var superduktig, jobbade på så bra! Hela tiden i form med ryggen upp och uppdragen mage. Det kan bli bra det här, bara vi får ha djupsnö på ridbanan några år. :-P
 
Efter en kvart skrittade jag av honom vid hand och han gick snabbt tillbaka till normal andning. Skönt, då var det bara något tillfälligt i söndags.
 
Gav honom kraftfoder och borstade loss ännu mer päls. Stretchade och masserade benen innan han fick återvända till hagen igen. Han tyckte dock att vi skulle stå och gosa länge, för han hade saknat mig... ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0