Ny insikt om Hampus

I förrgår hämtade jag in Hampus från hagen. Han stod vid hösilagevagnen och dammsög marken efter foder. ;-) Hösilaget var slut, så de andra hästarna hade övergivit vagnen, men Hampus vet att även små smulor är bröd, så han hade fullt upp att städa upp efter de andra...
 
Kunde dock ta in honom utan några större protester. Gjorde i ordning för ridning och skrittade iväg mot Bälinge och Nyvla. Vi körde intervalljobb, så när han var igångskrittad blev det fem minuter trav, sedan fem minuter skritt och fem minuter trav igen. Totalt blev det 15 minuter trav.
 
Han var lite fjantig vid majsfältet, men efter tillsägelse med sitsen blev han så himla fin! Han behöver verkligen ha någon som bestämmer åt honom, då slappnar han av och ställer upp helhjärtat. Traven hemåt var underbar och även skritten efteråt. :-)
 
Jag kom även till en ny insikt om hur han egentligen fungerar. I dressyren har vi ju jobbat med snabba reaktioner och att han skall vakna ur sin ridskoledvala. Men det jobb vi gjorde i förrgår, med lugn joggtrav under en längre period, är också någonting han behöver. Det monotona arbetet gör att han slappnar av och blir trygg i en situation där han vet vad som krävs av honom. I och med att han slappnar av kommer vi närmare en helt lösgjord häst och därmed behöver vi även dessa pass inlagda på schemat.
 
Tillbaka i stallet igen fick han äta kraftfoder medan jag skötte om honom. Han hade inte blivit svettig, jag är så nöjd med klippningen! :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0