Uteritt med lite krav

I förrgår mötte jag upp Ariels medryttare M för att rida ut tillsammans. Vi hämtade in hästarna från hagen och gjorde i ordning dem för ridning. Hampus verkade lite bekymrad, skulle han behöva ha den där jobbiga bruden i släptåg igen?
 
Först när jag suttit upp och skrittat några meter slappnade han av och förstod att det inte skulle bli en repris av tidigare ridtur. ;-)
 
Jag hade tänkt att vi skulle rida min lågpulsrunda, som är ungefär en mil. Men i och med tövädret som varit i flera dagar hade snön längs vägen tinat bort och asfalten blivit synlig. Jag kan absolut tänka mig att rida några meter på asfalt med broddar, men inte halva ridturen som det blir på lågpulsrundan. :-( Surt!
 
Istället fick det bli gamla hederliga grusvägen och en lite tuffare tur. Efter igångskrittningen travade vi en hel del och Hampus fick även galoppera. Fokuset var att fatta rätt galopp, vilket fungerade riktigt bra så länge vi red på svagt böjt spår, men så fort grusvägen blev rak valde han den galopp han kände för just då. Mer träning behövs...
 
Sista galoppen blev en vänstergalopp där han verkligen kom upp med fronten. Så häftig känsla! Egentligen hade jag tänkt att bryta av till trav efter några språng, men det var så härligt att galoppera en bra vänstergalopp på honom, så jag var tvungen att fortsätta. Språng efter språng tog han och rätt vad det var så var grusvägen nästan slut, så då blev det förstås trav. Men oh vilken härlig galopp det var!
 
Efter lite avjoggning skrittade vi hela vägen hem. Hampus var så nöjd med ett intensivt arbetspass, även om jag tyckte det kändes lite konstigt att rida en så kort stund. Måste vänja mig vid det där... :-P
 
Tillbaka i stallet blev det avskötsel och kraftfoder, sedan fick Hampus sin man ordentligt klippt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0