Riktig banhoppning!

I onsdags var det hoppträning igen. Hampus och jag skrittade ut innan, så han var ordentligt igång med kroppen innan vi kom in på ridbanan. Vi joggade och galopperade lite ute också.
 
Första övningen vi fick göra var skänkelvikning från spåret och in så vi kunde skritta över ett par bommar. Sedan skänkelvikning tillbaka ut till spåret igen. På andra långsidan skulle vi trava på bara. Hampus jobbade på ganska bra, men glömde lätt bort att bakdelen också skulle med. När jag påminde honom blev han lite överilad och gick före med bakdelen istället.
 
När övningen gick bra i bägge varven blev det istället trav och halt över bommarna och så upp i trav igen. Där var Hampus superduktig, just halter har han blivit allt bättre på, speciellt när jag rider ordentligt och har något specifikt mål att sikta på.
 
Sedan blev det trav över fyra bommar längs diagonalen, vända runt ett hinderstöd, fatta galopp och sedan vända tillbaka över två galoppbommar. Det var lite jobbigt tyckte Hampus, han blir lätt flack i galoppen och när det då finns galoppbommar så orkar han inte riktigt hålla ihop sig över. Men vi övade på och det blev allt bättre. :-)
 
Sedan avslutade vi med att hoppa en bana med krysshinder. Svårt! Hampus och jag red i galopp och banan var inte krånglig egentligen, långsida, snett igenom, långsida, snett igenom. Men vi skulle fokusera på att göra så snäva svängar som möjligt, utan att tappa galoppkvalitén. Det var svårt! Jag fick jobba och stötta men fyra hinder blev i svåraste laget. De två första fungerade alltid bra, sedan blev galoppen sämre och sämre vilket förstås gjorde att Hampus hoppade sämre. Vi kämpade på och på slutet var V nöjd med oss. Men det är inte lätt med banhoppning!
 
Hampus var också väldigt nöjd, även om det kändes som att han skulle kunna hoppa flera rundor till. Det har verkligen hänt massor med honom på senare tid, så skoj! Vi skrittade av avsuttet en stund innan han fick sig en dusch, kraftfoder och sedan ut i hagen igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0