Justera selen och lite galopp

Igår hjälpte J mig med Hampus sele. Jag ville testa att köra honom i lite backar, då det är väldigt backigt dit vi kommer flytta. Jag har inte kört i backe tidigare, då bakselen är alldeles för stor.
 
Jag selade på Hampus och spände för vagnen, sedan klev jag upp i vagnen och skrittade lite, varvid J justerade och justerade. ;-) Hon blev inte nöjd förrän ganska många justeringar, men till sist var bakselen så perfekt som det gick att bli.
 
Vi skrittade nedför backen vid bron och J kollade hur det såg ut. Sedan travade vi uppför utan något problem, men J ville justera lite till innan hon var helt nöjd. Vi provade att vända vid en större yta på vägen, men var tvungna att ta hjälp av gräsmattan. Han förstår verkligen inte när vi skall vända, jag tar i innertömmen med stöd på ytter, samt spöet på ytter sida. Då går han emot spöet med bakdelen, vinklar sig runt innerskakeln (dvs väldigt snett med halsen) och fortsätter snabbt och stressat (eftersom han inte vill göra fel) rakt fram. :-S
 
J hjälpte honom lite så vi kunde komma iväg åt andra hållet och sedan blev det trav hela vägen till Morbergavägen, halvkass vändning där och galopp hela vägen fram till shettisarna. J tyckte att han hade en underbar galopp, så den lär han få träna mer... Jag såg att han valde höger galopp, så skönt! Sedan fick han skritta hela vägen hem och så provade jag att vända på stallplanen igen.
 
Men han spänner sig bara och krånglar, så jag provade att hoppa av och guida honom. Då gjorde han perfekta bakdelsvändningar och supersnygga vändningar. Hm... Får nog göra så att jag hoppar av och vänder honom för hand tills poletten trillat ned. När det är tillräckligt stora ställen för att göra en stor volt är det inga problem, utan det är när han måste korsa frambenen för att ta sig runt som han inte förstår.
 
Mer körträning alltså! :-) Men det är så grymt roligt så det vill jag gärna fortsätta med. Det verkar finnas lite aktivitet på nya stället, så när jag är på Fjord-SM tänkte jag kika på lite vagnar och försöka bestämma vad vi behöver för vagn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0