Sadelprovning

Igår kom L som är sadelutprovare till stallet för att kolla på Hampus. Hon började med att känna igenom honom och titta på hur han ser ut. Hon var fascinerad över hur rakt och fint han stod med frambenen, när han var så pass överbyggd och svankig. Likaså blev hon imponerad över hur mjuk han var i hela kroppen, vilket han inte borde vara med den kropp han har.
 
Vi kunde konstatera att sadeln han gått med som ridskolehäst inte passade någonstans, men att han (förhoppningsvis) mest gått med nybörjare och därför inte fått så mycket ryggproblem. Däremot blev hon upprörd över hoppsadeln som blev utprovad i somras, eftersom den är fel på alla punkter förutom bomvidd för Hampus. Hon kunde inte begripa hur någon kunde prova ut en sadel med väldigt rak bom, med längre bossor som dessutom var kilbossor. Hampus behöver en svängd bom, med så korta bossor som möjligt och med rundbossor.
 
Vi provade några olika sadlar, ingen låg bra eftersom Hampus var så bred. Men den som passade bäst var en Prestige Silver Star VVS 17 tum, med ändringsbar bom. Jag red några varv på ridbanan i den, tyckte att den kändes ganska hård men så är jag ju ovan vid hoppsadlar. Provade sedan en Santa Cruz Celine, som jag blev förtjust i när jag satt i den, men inte när jag började rida. :-P Kände mig på något vis inte lika "trygg" i den som i Prestigen, så det blev att jag köpte den. Lite billigare blev det också, speciellt som det ingick omvärmning av bommen.
 
Förhoppningsvis får jag sadeln om ett par veckor. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0