Inhopp som ridskolehäst

I lördags kom min kollega M med sin dotter M för att få sig lite hästkunskap och sitsträning. Dotter M rider på ridskola en dag i veckan, men där hinner man förstås inte med att lära ut allt som finns om hästar och ridning.
 
Vi hämtade Hampus i hagen och så fick M leda honom in i stallet med mig bakom hållandes longerlinan. Vi gick igenom borstning och hovkratsning, Hampus var lite småbusig och ville inte lyfta hovarna när M provade.
 
Sedan sadlade vi några gånger med hoppsadeln och så avslutade vi med att tränsa säkert åtta gånger. Tur att Hampus är en tålmodig kille! När man lär sig nya saker behöver man ju repetera många gånger, så M verkade nöjd med genomgångarna.
 
Därefter gick vi ut, M fick sitta upp och jag tog Hampus i lina. Han skötte sig bra i skritt och trav, M fick träna på att rida lätt. Sedan satt hon av och jag visade hur Hampus rörde sig i galopp. Då bockade han och brallade några gånger, busfarbror!
 
När sedan M skulle rida igen, så istället för att trava så började Hampus bocka och galoppera på stället. Det var varken jag eller M beredda på, men M satt kvar och jag fick stopp på Hampus. Hm... Det är nog dags att börja kräva lite mer av honom. Nu påminner han mig om när han stack med mig förra sommaren, då han tyckte att livet som ridhäst blev för lättsamt.
 
Fick honom i alla fall att trava några gånger till, så M fick jobba lite mer med lättridningen. Sedan avslutade vi med att styra lite med benen, det var svårt tyckte M och Hampus ville helst bara följa mig. ;-)
 
Efter att ha tagit av sadel och träns fick M leda ut Hampus i hagen igen. Tror de var lika nöjda bägge två med dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0