Skogsmys

I lördags gjorde pappa och jag klart den nya grinden och slussen. Nu har hästarna två grindar i hagen, en vid ligghallen och en vid björkängen. De är nästan alltid på något utav de ställena, så träningen med Hampus kommer gå så mycket lättare nu. :-) Att det blev en sluss också, beror på att grinden är så nära en 90-väg och jag vill inte riskera att någon av de andra hästarna smiter med ut och blir påkörd.
 
Hampus invigde slussen med stor nyfikenhet, speciellt som det fanns gräs där! Sedan följde han mig, något motvilligt, in i stallet och skötselplatsen. Gjorde i ordning honom, det är skönt med en häst som inte rullar sig så ofta. ;-)
 
Skrittade iväg längs grusvägen och red sedan på skogsstigen tills den tog slut. Hampus tyckte att vi kunde vända ett par gånger, men fortsatte ändå framåt när jag sade till honom. Det var ganska vattensjukt på sina håll, men han har verkligen blivit trygg med mig och vatten. <3
 
På hemväg var han lite ivrigare, så då matade jag på honom lite mer. Vi gör framsteg med tempot i skritten. :-) Hemma igen kunde jag konstatera att han blivit svettig, funderar på om det är dags att klippa honom lite. Men samtidigt är det ovanligt varmt just nu, så det kanske är onödigt så länge vi bara skrittar.
 
Han fick fleecetäcke på sig några timmar i hagen, det verkade han nöjd med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0