Ointresserad

Hampus har fått vila några dagar, då jag lyckats göra illa mitt ena knä. Men i fredags gav vi oss ut på en barbackatur. Han ville inte följa med in från hagen, trots att jag redan tagit in Ricky och nu skulle ta honom och Grålle. Jag blir alltid fundersam när han vänder bort huvudet när jag kommer med grimman, varför vill han inte? Livet skall vara roligt för Hampus och kanske är det så att det är roligast i hagen just nu, med grabbarna som håller igång honom.
 
Han följde dock med in i alla fall och vi skrittade sedan ut. Han ville gå en egen liten väg, vilket efter fem minuter resulterade i att vi var tillbaka vid stallet. :-P En alldeles lagom ridtur enligt Hampus...
 
Jag var dock inte nöjd, så vi fortsatte längs storgatan i en väldigt långsam skritt. Sedan tog vi traktorvägen till Undins, och det var lite mer spännande. Framme hos Undins var det en massa spännande kor och traktorer att titta på, så då fick han upp farten lite.
 
Hemvägen red vi (äntligen!) längs asfalten och det märktes att det var efterlängtat även hos Hampus. Han fick ett helt annat klipp i steget och vi travade även vissa partier. Han gick i form några meter då och då, när han hade fokus på mig och jag red ordentligt. Heja oss!
 
Jag grubblade lite efteråt hur jag skall göra med honom, jag har bestämt mig för att endast rida när han verkar intresserad och upplagd för det och bara rida dressyr på ridbanan när vi har tränare med oss. Nu gäller det att få honom glad i ridningen igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0