Summering av 2014

Januari
 
Det var en riktigt kall månad, så det var bara en dag jag red Hampus. Men det var ett härligt pass, där han äntligen litade helt och fullt på mig. <3 Han provtogs igen för PPID, den här gången med lite mer protester från hans sida. ;-)
 
 
Februari
 
Började att skritta igång Hampus igen. Det blev ganska många mysturer barbacka. Fick veta att han inte har PPID, utan att det bara är att träna vidare tillsammans. :-)
 
Mars
 
Började med travpass, galoppass och slutligen även dressyrjobb med bommar. Hampus kändes glad och ville jobba, vilket förstås var peppande. Vi red en dressyrträning för P.

April
 
Vi tränade en gång för P, sedan fick Hampus lite av en svacka i ridningen. Han tyckte inte det var kul längre, så jag fick tänka om med ridningen lite. I slutet på månaden fastnade han så illa i hagen att pappa fick dra loss honom. Så otäckt! Han klarade sig dock bra och vi kunde rida ytterligare en träning sista april.
 

Maj
 
Äntligen hoppning! Vi inledde månaden med att ha jätteroligt på ridbanan, hoppa är så skoj! Sedan fick Hampus vara en lugn och stabil farbror medan jag och pappa krånglade och trixade med nya vagnen. Till sist fick vi till det så jag kunde köra igen. Underbart! Han hjälpte även till att lotsa Grålle ut i stora, vida världen genom att gå lugnt med Grålle som handhäst. Red även en riktig genomkörare för P och så fick hon rida Hampus ett pass.
 
 
Juni
 
Jag inledde månaden med att bli rejält sjuk, sedan tog vi av honom skorna för att vila hovarna. Därför fick Hampus vila hela månaden, bortsett från en lastningsövning i slutet av månaden.
 
Juli
 
Äntligen blev Hampus skodd igen. Jag red ett par pass på honom och han var minst sagt laddad. Helt klart lycklig över att få jobbas igen. :-)
 

Augusti
 
Blev lite mer körning den här månaden, till Hampus stora lycka. Även några uteritter med en glad häst. Han visade tydligt hur kul han tycker det är att få jobba, men jag hade lite dåligt med tid tyvärr. :-( Han avslutade månaden med att debutera med Ricky som handhäst, som vanligt var han en riktig klippa med unghästarna. :-)
 
September
 
Även den här månaden blev det några uteritter och ett pass hoppning, men tiden var lite för knapp för min älskling som skulle behöva jobbas varje dag.
 
 
Oktober
 
Körning och hoppning inledde månaden, samt tankar om framtiden. Vad vill jag egentligen med Hampus? Han fick en egen box i ladugården, en tillfälligt gjord sådan som fungerar utmärkt när alla hästarna måste stå i stallet samtidigt. Vi körde några fler pass, bland annat premiär i mörker. Inga problem för tuffa Hampus! Hoppade årets sista hoppass samt red ut med pulsmätaren och hade kul.
 
 
November
 
Under en uteritt tog jag beslutet att 2015 skall bli Hampus år, då jag prioriterar honom och hans träning. Vi skall framförallt ha kul, vilket innebär körning, uteritter, hoppning och dressyr. Längtar! Inledde projekt mäta mina ridvägar tillsammans med Hampus, vilket innebär roliga uteritter. Red en träning för P, som visade att vi gjort enorma framsteg fast vi inte tränat seriöst. Tänk då hur bra vi kan bli om jag skärper till det med träningen! Peppad av det började jag träna avsutten core-träning med Hampus, vilket jag redan tycker gett resultat.
 
 
December
 
Vi varvade uteritter med konditionstänk och uteritter med dressyrtänk. Red en träning för P som återigen fick mig att längta till våren och bättre underlag. Då skall vi åka till Nyland och rida på deras ridbana varje vecka! Sedan fick Hampus lite vintervila, då det blev mycket inför och under jul, följt av några dagar med sträng kyla. Vi avslutade året med en mysig snöpulsningstur.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0