Dressyr och upptäcktsfärd

I lördags red vi ut längs grusvägen. Efter igångskrittning blev det jogg på lång tygel och galopp på lång tygel i uppförsbacke. Det är så grymt skönt att kunna galoppera på en häst på lång tygel och veta att man kan stanna precis när man själv vill. Hampus är verkligen en underbar häst! <3
 
Sedan jobbade vi lite dressyrinriktat, lite som en generalrepetition inför morgondagens träning. Det blev många tempoväxlingar och övergångar i alla gångarter, samt lite bakdelsvändningar. Han blev så himla fin! Härligast var förstås att få galoppera på honom, älskar hans galopp.
 
Som belöning när han jobbade så bra så fick han följa en traktorväg som jag sett några gånger tidigare. Hade mina misstankar om var den mynnade ut och visst fick jag rätt. Efter en del klivande över stock och sten kom vi ut på Storgatans första vändplan. Perfekt!
 
Red i trav och galopp några varv på "volten" och det gick sådär. Vi behöver helt klart hjälp med att komma till bra ridning, hoppas så att tränaren passar oss, det skulle vara perfekt att träna en gång i veckan framöver. :-)
 
Hampus var lite svettig när vi kom hem, så han fick premiärduscha för i år. Tyvärr finns det bara kallt vatten i slangen, så han muttrade lite när jag spolade honom. Bland annat drog han in magen när jag försökte spola den. ;-) Längtar så tills jag byggt stall med spolspilta, men det kommer tyvärr dröja ett bra tag till. :-(

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0