Vaccinera eller inte vaccinera?

När hovslagaren höll på med sista hoven kom veterinären för att vaccinera Grålle. Velade lite kring om hon skulle få vaccinera Hampus när hon ändå var på plats. Han skulle egentligen inte behöva vaccienras förrän i maj, men det är dyrt att ta ut veterinären för enbart vaccinering.
 
Jag har funderat mycket på vaccinering när det kommer till Hampus. Han är ju så spruträdd, så jag har varit inne på att låta honom slippa. Visst, vaccinera mot stelkramp vart tredje år kommer jag fortsätta göra, men är det någon mening att vaccinera mot influensa när han ändå inte tävlar?
 
Samtidigt har den stackaren blivit grundvaccinerad två gånger mot influensa, så det känns elakt att bara sluta vaccinera honom när han fått utstå så mycket. Sedan vet jag inte, kanske kommer jag tävla honom i år och nästa år? Eller så riskerar de andra hästarna att dra hem någon snuva till honom och han blir jättedålig då han inte är vaccinerad.
 
En spruta om året är samtidigt ingen jättegrej, Hampus blir stressad men det lägger sig snabbt när vaccineringen är över. Så i år blev det vaccinering, vilket inte var populärt, men det var en snabb veterinär så Hampus hann studsa framåt ett par meter och sedan var det klart. ;-)
 
Denna gång fick han både influensa och stelkramp, så om jag väljer att inte vaccinera mer behöver han inte stelkrampsvaccin förrän 2017.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0