Hoppa, hoppa, hoppa!

I lördags gick det inte att stå emot hoppsuget längre. Vi red till ridbanan där jag hade förberett lite hinder. Först ett cavaletti på 24 cm, som vi tog i trav ett par gånger. Hampus hade ett bra driv i bakkärran och sug i bettet, han tycker det är så himla roligt att hoppa!
 
Sedan var tanken att jag skulle hoppa ett plank på 30 cm, men jag är lite fånig med "massiva" hinder, så jag ville först känna hur det kändes att hoppa cavalettit på högsta höjden (36 cm). Dvs ett hinder som var högre än planket... Hampus växlade upp till galopp mot cavalettit, så jag fick dämpa honom. Travhoppning är det som är nyttigast för hans kropp och på de här höjderna finns det ingen anledning att rida an i galopp.
 
När vi tagit cavalettit ett par gånger åt vardera håll så vågade jag mig på att styra mot planket också. Det var en baggis tyckte Hampus, så när vi klarat det också ett par gånger så byggde jag upp ett till. Egentligen var det förberett för att göra en studsserie på fem hinder, men eftersom vi inte hoppat på så länge, så vill jag bygga upp den successivt. Därför blev det bara första och sista hindret som blev uppbyggt, men det blev ganska lagom med tre galoppsprång emellan dem.
 
Hampus hade ruskigt roligt hela tiden och jag tror att han kommer tycka att det är ännu roligare ju mer vi hoppar och kommer igång igen. Han fick pausa ofta, både när jag byggde om hinder och emellan hoppomgångarna. Vill inte att han skall känna sig trött, utan bara att det är roligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0