Kan vi inte bara galoppera?

Förra torsdagen skoddes Hampus om med nya skor. Han var mycket nöjd att få bli "ompysslad" även om hovarna inte hade vuxit särskilt mycket. Sedan fick han återvända till hagen ett par timmar, innan det var dags för dressyrträning.
 
Vi jobbade vidare på volten, med fokus att forma honom längs spåret. Skänkelvikning i skritt, det gick sådär. Jag vet inte riktigt vad jag gör, men det går inte att få till förflyttningen i vänster varv. Så fort jag byter till höger varv känns allt mycket mer logiskt och Hampus verkar också förstå bättre vad jag menar. Men jobbigt är det!
 
Travade en del och sedan fick vi även galoppera. Gjorde riktigt bra fattningar, men som vanligt så vill Hampus inte göra någonting annat än galoppera när han väl fått göra det en gång. ;-) Så när jag försökte forma honom i skritt och förde fram innerskänkeln, blev det förstås galopp istället. Men jag blir bara glad över att han bjuder fram så mycket, så då får han galoppera några språng och så börjar vi om igen.
 
Tillbaka i stallet igen var han svettig, så han fick sig en avduschning. Han muttrade lite över att vattnet var kallt, men det kommer dröja tills vi har varmt vatten att duscha i.
 
Kändes riktigt roligt med dressyrträningen och jag ser redan fram emot nästa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0