Mera körning

Förra torsdagen blev det äntligen riktig körning. Hampus är så rolig, så fort selen kommer på spetsar han öronen och vill iväg. Sedan står han helt stilla medan jag spänner för, vilket underlättar enormt då jag är själv hela tiden. Han är verkligen en helt underbar liten häst. <3
 
Vi körde längs grusvägen mot vändplanen, egentligen hade jag tänkt att köra upp över berget, men samtidigt misstänker jag att det är ganska mycket nya muskler som får arbeta, så jag vill inte att det blir för jobbigt för honom med körningen. Därför vände vi i korsningen. Hampus måste ha tjuvtränat på vändningar, eller så hjälper vagnen till bättre än den vi lånade vid inkörningen, för han har äntligen börjat gå i sidled när vi vänder. Så skönt!
 
För första gången i sitt liv fick han även bromsa vagnen i rejäl nedförsbacke och ta i ordentligt i rejäl uppförsbacke. Det är fantastiskt att se hur han jobbar, som om han alltid varit körhäst. <3 Han har stor hjälp av bakselen och blev inte det minsta bekymrad när den hjälpte honom att bromsa. Snarare upplevde jag att han blev nöjd att det fanns något som hjälpte honom när han skulle dämpa vagnens framfart. I uppförsbackarna lägger han sig i selen och verkligen tar i. :-)
 
Vi travade några korta snuttar och provade oss även på en galopp. Han har så mjuk galopp, så det är bara att sitta och njuta. Åh, jag blir så lycklig av att köra honom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0