Övergångar och tempoväxlingar

I onsdags var det dags för dressyrträning igen. Härligt, det var tre veckor sedan sist och det är för lång tid för oss latoxar. ;-) Promenerade till ridbanan och satte upp där. Lät honom galoppera något varv i vardera galopp och pusta lite emellan, bara så han blev mjuk i kroppen. Provade att trava över cavaletti, men Hampus tyckte det var så roligt att han lyckades galoppera (!) över de tre cavalettibommarna. Dessutom utan att nudda en bom. Hehe...
 
Sedan kom P och vi började jobba på volten. Började först med att göra övergångar mellan skritt och trav. Försöka forma efter volten och inte låta honom springa iväg eller maska. Rätt takt och tempo helt enkelt. :-)
 
Därefter fick han galoppera, vilket var roligt! Samma jobb där, innan vi fick pusta i skritt ett varv. Sedan gjorde vi tempoväxlingar i trav, sjukt svårt! Hampus har bra påskjut, men är inte van att behöva sätta sig på bakdelen och bära. Det var riktigt jobbigt arbete, men roligt. Sedan gjorde vi samma sak i galopp, där han satte sig riktigt fint några språng i höger varv. I vänster blir han som alltid lite för lång.
 
Det är ett arbete vi skall försöka göra även ute i skogen, tempoväxlingar i alla gångarter, där det viktiga är att han går att "sätta" ordentligt och som belöning när han gjort det något/några steg så får han öka på framåt. Själva ökningen spelar mindre roll hur den blir, det är samlingen som är den viktiga delen.
 
Han blev verkligen superfin av jobbet, även om jag har svårt att inte fastna i innertygeln varvd han förstås "hjälper till" och hänger i den. :-P Gick igenom lite i min sits också, jag får inte vika mig i sidan utan innersidan skall vara lång och jag skall tänka inner axel lite mer uppåt än jag har den.
 
Vi var helt genomblöta i svett när vi var klara, men mycket nöjda bägge två. Skrittade av avsuttet och sedan svampade jag av hela Hampus, förutom bakdelen som förstås inte var svettig. Han blir så nöjd när han blir sådär genomarbetad och trött i kroppen. <3
 
Förhoppningsvis blir det träning igen på söndag och sedan nästa onsdag. Längtar! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0