Drömtrav

I lördags red vi träning för P igen. Var ju fem månader sedan sist, då jag fokuserat mer på Ariel rent tränarmässigt. Men nu vill jag försöka få lite hjälp med Hampus, så vi kommer vidare. P kan ju bara träna oss när det är dagsljus, så det kommer inte bli särskilt ofta, men bättre än ingenting.
 
Hampus var nyskodd med broddar och snösulor, det var enorm skillnad på hans skritt när han äntligen hade fäste igen. Vi skrittade fram förbi B:s vändplan och upp mot skogen, tills jag såg P:s bil komma körande. Då vände vi tillbaka i trav, en mycket taggad Hampus som kände på sig att något roligt skulle hända.
 
Vi jobbade med böjning på volten i alla gångarter. I trav blev det en del tempoväxlingar, där jag vid ett tillfälle fick tillbaka Hampus i en passageliknade trav. Kanske fyra, fem steg? Det var en helt otrolig känsla, att bara sitta där och gunga med i hans härliga rörelser. <3 Tyckte att vi kunde stanna kvar där länge, men P förklarade att det var en växel i hans trav och vi behöver jobba med alla växlarna. ;-)
 
Gjorde en del övergångar mellan trav och galopp, det är så roligt på Hampus då jag bara behöver använda rösten. "Ga-lopp" för fattningen och "ptroo" för att han skall gå ned till trav igen. Däremot är ju själva jobbet i varje gångart inte lika enkelt, så vi fick kämpa lite med innerskänkel och yttertygel. Men jag tyckte det gick mycket bättre än sist vi red träning och P tyckte också det hänt grejer. Förmodligen för att jag hållit igång Hampus hyfsat samt tränat mig själv massor med Ariel.
 
Vi jobbade på slutet med lite mindre volter i trav, vilket var ganska jobbigt tyckte Hampus. Men så roligt! Det förvånar mig att han ändå tycker dressyr är så roligt, vi får helt klart fortsätta med det. :-) P älskar ju hans gångarter, så hon skulle nog vilja se vad han kunde göra på en tävlingsbana. ;-)
 
Joggade av en oerhört fin kille i en lite djupare form, sedan fick han skritta i lugn takt hem. Eftersom han var så svettig (dags att klippa igen!) fick han både kombitäcket och övergångstäcket på sig i hagen. Han var mycket nöjd med det, bara han fick vara med sina grabbar igen. :-P
 
Nu dröjer det minst en månad till nästa träning, då P brukar kunna ha träningar varannan lördag och jag är bortrest nästa gång. Men förhoppningsvis tränar vi i början på december igen.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0