Konditionsträning

I tisdags var planen att kolla om jag hinner få en uppvärmd häst fram till vändplanen, för att (i framtiden) kunna backträna i den backen som är där. Vi skrittade iväg med planen att skritta 10 minuter, trava 10 minuter, galoppera 5 minuter, skritt/trav blandat 5 minuter.
 
Träffade ganska snabbt ett par grannar som ville prata lite, så Hampus fick stå stilla och jag pausade Runkeeper. Efter det hakade den upp sig lite, så istället för att larma var femte minut, larmade den plötsligt var tionde. Det, i kombination med att tio minuters skritt var avklarat strax innan sista branta nedförsbacken, gjorde att det blev lite väl lång skrittsträcka. 18 minuter tror jag det var.
 
Travade sedan i lugn trav på lång tygel tills vi var framme vid vändplanen. Hm... Får testa om vi får ihop jobbet ifall jag skrittar 10 minuter och travar lugnt 10 minuter förutom själva nedförsbacken. Nu gjorde vi så att vi vände och galopperade 5 minuter tillbaka i stället och avslutade sedan med några meter jogg följt av skritt hela vägen hem. Totalt var vi ute 45 minuter och 5 km.
 
Hampus blev enormt fin efter uppvärmningen. Jag red honom på långa tyglar hela tiden, förutom en liten bit skritt på hemvägen och då förvånade han mig genom att direkt börja jobba i form. Duktig kille! Jag vet ju att han behöver ganska mycket tid på sig för att värma upp hela kroppen, men efter det här jobbet blev det ännu tydligare. Så fram för att rida längre stunder. ;-)
 
När vi var hemma igen blev det lite styrketräning från marken. Medan han stod i stallet så tog jag en hovkrats till hjälp för att trycka lätt under magen, så han höjde ryggen reflexmässigt. Hampus tycker inte om den övningen, så han fick morot som belöning. Sedan drog jag med två hovkratsar på vardera sida om svansen, vilket skall göra att ryggen höjs hela vägen fram till manken. Samma sak där, morot varje gång han gjorde rätt.
 
Sedan gick vi igenom labyrinten ett par gånger samt gick över cavaletti på 36 cm. Vi gjorde även en ryggningsövning, där man ryggar tio steg, går framåt några steg och ryggar tio steg igen. Hampus trampar på ganska bra bakåt, men vill gärna svänga med baken.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0