Jobba, jobba

Igår red jag ut med Hampus i mörkret. Han var lite skeptisk i början och såg spöken överallt. ;-) Men jag fortsatte fokusera framåt och då gjorde även han det. :-)
 
Jobbade mycket med tempoväxlingar i trav, vilket är så svårt. Han är så känslig, så när jag gör lite för "kraftiga" hjälper så blir det skritt direkt. Just den där korta, samlade traven är ju det vi behöver nu. Men när jag rider för P brukar hon säga att de inte gör något att de går ned till skritt, då är det bara att börja om igen med trav. ;-)
 
Vi galopperade även en del, gjorde flera fattningar på raken, men Hampus blir så taggad då, så efter några repetitioner studsar han mest omkring. Dvs han börjar galoppera vänster galopp två språng, bryter av till trav, fattar höger galopp, galopperar två språng, bryter av etc alldeles av sig själv. Det är ju väldigt nyttig träning för honom, men han skall ju göra som jag säger och inte som han tror att jag kommer säga... Hehe, sötisponnyn!
 
Han blev som vanligt rätt taggad av galoppen, så på hemväg fick jag ha lite övergångar mellan skritt och trav för att få honom att fokusera om. Det märks att han tycker att det är ruskigt roligt att jobba, så det tänker jag fortsätta med. Borde kanske ha en plan och ett mål, men det kommer säkert så småningom det också. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0