Du säger travhoppning, jag säger steeplechase!

I söndags fick Hampus lite extra kärlek. Fy vad jag saknar att rida honom när tiden tryter. Har bestämt mig för att han är prio 1 nästa år, så jag verkligen kan njuta av honom. <3
 
Vi skrittade iväg till ridbanan, där jag byggt upp tre hinder, ett koppelräck, en oxer och ett plank. Försökt göra det snällt med markbommar och 40 cm högt, så vi bara kunde ha roligt. 
 
Redan när vi började trava runt så taggade Hampus upp. Fort, fort skulle det gå. :-P Jag försökte lugna med sits och röst, men fick erkänna mig besegrade och använde tyglarna... Okej då, tyckte Hampus. 
 
När jag sedan bad om galopp blev det ett herrans pipande och en rad med bocksprång. Busfarbror! Han höll på att bocka mig ur sadeln, så jag fick dämpa honom även där. Tråkig matte. ;-)
 
Var noga med att varva med mycket skrittpauser under passet, just för att han inte är i så bra kondition ännu. När han var uppvärmd så hoppade jag koppelräcket ett par gånger. Det blev galopp varje gång jag vände upp, så jag fick ta ned honom till trav några meter innan hindret. ;-)
 
Samma sak med oxern och planket, så fort han såg hindren blev det galopp. :-P Men jag var noga med att han skulle hoppa från trav, för att stärka honom i bakdelen och inte få honom att bara rusa för fullt mot hindren. 
 
Efter 7-8 språng var vi nöjda och skrittade hem igen. Även om jag tycker att det är grymt roligt att hoppa, så behöver jag tänka att hellre flera korta pass än ett fåtal långa, så jag inte sliter på honom utan bygger upp honom. Sedan har jag förstås väldigt mycket gratis i att han går i en kuperad hage med två mycket aktiva ettåringar, skulle inte våga rida honom så här om han stod i en platt hage utan att leka så mycket som han gör. 
 
Strax innan vi var hemma svängde jag förbi stockarna som pappa lagt ut åt mig och så hoppvade vi den mindre (40 cm hög och 60 cm bred). Pappa hade kapat stocken för några dagar sedan, så den var kortare än jag räknat med, blev lite smalhinder av det hela. Hampus blev förvånad, men hoppade ändå snällt hindret. <3 Goaste killen! Längtar redan till nästa år när vi skall vara mer igång och ha massor med roligt för oss. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0