Lite för mycket snö

Idag red vi ut för att kolla hur ridvägarna ser ut efter det massiva snöandet. Det var tyvärr ingen rolig upplevelse. Min favoritväg (grusvägen) som leder vidare både upp i berget, till Nyland och till fler grusvägar, består nu av djupsnö med hårdpackad yta (skotrar som kört). Hampus sjunker dock igenom ytan och då är snön upp till magen på honom. Suck!
 
Skoterleden, som egentligen är en gammal landsväg, fungerade dock bättre att rida på. Eftersom den går genom skogen, så har det inte fallit lika mycket snö där. Vi kunde rida hela vägen till Forsberg och så konsterade jag att nya grusvägen där var plogad. Lyx! Frågan är om den är plogad hela vägen eller bara till grinden. Får nog rida dit någon dag igen och rida, nu var Hampus så trött av allt snöpulsande innan att jag inte tyckte det var snällt att låta honom klättra också. 
 
Istället vände vi och red hemåt. Det blev en hel del galopp hem, bland annat en i riktigt snabb fart. Roligt! Hampus blir så pigg när han väl är varm i kroppen, så det är skoj att låta honom jobba igenom sig ordentligt. 
 
Totalt var vi ute en timme och han var svettig på bringan fast han är klippt. :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0