Galopp ger extra motor

Igår var det träning igen. Veckorna går fort... Värmde upp Hampus i alla gångarter i Haldos backe och i sommarhagen. Eftersom mitt spår blev förstört på U:s lägda, tänkte jag prova att promenera upp ett nytt i sommarhagen istället. inte lika stort och inte lika platt, men då slipper jag gå på vägen i alla fall.
 
Avslutade uppvärmningen med att jogga till vändplanen och så galoppera några varv där. Hampus försökte sig på att sakta av när P:s bil kom och parkerade, så typiskt honom att vilja stanna och hälsa. Men matte var elak och han fick fortsätta galoppera. ;-)
 
Vår första uppgift av P blev skänkelvikning i skritt. Det gick sådär, jag tycker att han går som en ostkrok, men när jag får honom att gå som jag vill, så smiter oftast bakdelen före. Så det var en balansgång. Sedan tappar han motorn rätt rejält när vi gör skrittövningar, trots att han fick trava efter skänkelvikningens slut och till nästa började.
 
Fortsatte med skänkelvikning i trav, som gick bättre då han fick lite mer egen bjudning. När det fungerade hyfsat fick jag bygga på övningen genom att fatta galopp när han kom ut på spåret. Mycket roligt tyckte Hampus, så redan andra gången vi gjorde det fick han lite för mycket motor. :-P Jag fick gå ned till skritt eller göra halt några gånger då han inte ville ta förhållande hjälper. Man får ju inte rusa iväg i skänkelvikningen bara för att det blir galopp sedan...
 
P tyckte det var roligt att se att han kunde vakna så mycket, men även att det var nyttigt för mig att faktiskt försöka rida honom i det drivet. Vi avslutade passet med att göra tempoväxlingar i trav, där fick vi till det ganska bra, men jag måste komma ihåg att inte lätta i handen när jag ber honom öka tempot, utan vara kvar i handen och endast använda säte och skänklar. Lättar jag i handen, ja då rinner han iväg och det känns som slängtrav.
 
Han var superfin i några sekvenser när jag kortade traven, så häftigt att sitta på honom då! <3 Han fick jogga av sig ett par varv innan vi nöjda skrittade hemåt igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0