Upptäcktsfärd med rådjur

Igår var jag inte sådär jättesugen att rida, så jag lovade mig själv att vi bara skulle göra roliga saker. Vi red till en grusväg som Hampus velat undersöka jättelänge. Den ligger mittemot lägdan vi har gjort ett spår runt, så det har liksom inte funnits tillfällen att gå dit.
 
Men igår skrittade vi nedför hela backen, Hampus var sååå glad. :-) När vi var längst nere och han kunde konstatera att det inte gick att gå längre (för då gick man in på gårdsplanen), så var han helt med på att vända tillbaka och galoppera hela vägen upp. Tjoho vad roligt! Eftersom vägen svängde lite blev det naturligt att bryta av till trav och byta galopp halvvägs. Jag tror jag skall våga mig på att använda backen till mer backträning längre fram. :-) Perfekt skulle ju vara att värma upp på lägdan först och sedan köra några omgångar i backen. Hm... Tror nästan jag måste prova det till veckan. :-)
 
När vi sedan skrittade hemåt tyckte Hampus att det var en alldeles för kort tur, så han föreslog att vi skulle gå längs vägen som går parallellt med hagen. Så vi smög oss dit ned och efter bara några meter fick vi syn på tre rådjur som kom tassandes. Så söta! Hampus stod stilla och betraktade dem och när de bestämt sig för att vi faktiskt inte var farliga, så gick de förbi på bara några meters håll. De gick in i hagen för att leta foder. ;-)
 
Vi fortsatte tills vägen tog slut och så tog vi oss hemåt igen genom skogen, dvs runt alltihop igen så vi kom ut återigen längst uppe vid hagen. Hampus var så glad att få gå på upptäcktsfärd, det är nog det roligaste han vet.
 
Sedan var vi rätt nöjda, 2,23 km hade vi ändå tillryggalagt under vår lekrunda. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0