Lite dressyr i värmen

Egentligen hade jag inte tänkt att rida Hampus idag, då det är fruktansvärt varmt och jag redan hoppat ett tufft pass på Ariel. Men jag åkte förbi honom för att klippa man och sedan hamnade jag ändå i sadeln. ;-)

Manen var på gränsen att börja vippa, så det var verkligen dags för frisering. Var lat och klippte bara efter förra klippningen, men det blev riktigt hyfsat ändå. Däremot har han fått värre svank, jag som inte trodde att min ridning gjorde så stor skillnad. Men fem veckor utan den har satt sina spår. Tur att jag har hela sommaren på mig att rida honom ordentligt!

Sedan åkte grejerna på och vi begav oss till ridbanan. Skrittade en stund först, provade att öka skritten och göra lite sidvärts. Jag tror det blev okej, men jag skulle behöva någon på marken som kikade lite. Sedan travade vi ett par varv och galopperade igång oss ordentligt. Hampus var lite loj, men med tanke på värmen så var det kanske inte så konstigt.

Jobbade med traven, gjorde tre volter på varje kortsida, ökade traven på långsidan och gjorde en volt mitt på varje långsida. Tyckte det gick hyfsat, men han vill gärna förböja sig i halsen. Mera skänklar (som jag inte har...) behövs!

Sedan jobbade vi med galoppen, fatta snyggt, galoppera några språng och sedan återgå till trav. Det gick lite halvdåligt, galoppen kändes inte alls så bra som tidigare. Vet inte om det är de obefintliga magmusklerna som gör att galoppen blivit sämre, men kul kändes det inte. :-( Försökte även göra lite stora volter i galopp, men då började stigbyglarna (dvs mina fötter) att krångla en massa. Så jag lade helt sonika upp dem (eh, stigbyglarna alltså) framför sadeln och red utan. Plötsligt gick det mycket bättre att sitta i galoppen och jag kunde inverka på ett helt annat sätt.

Fick till några helt okej fattningar och även några volter som kändes bättre. Sedan avslutade vi genom att skritta hela LB:1 fast på en 20x60-bana. Mest en mental träning för mig, Hampus var nöjd med att bara varva ned.

Han var dyblöt efteråt och fick sig en välförtjänt dusch. När jag släppte ut honom i hagen hittade han inte de andra hästarna, utan galopperade (hm... mycket snabbare än med mig på!) flera varv runt dungen innan han kom på att de andra hästarna var i den nyligen öppnade sommarhagen. Det blev ett riktigt gnäggkalas när han hittade dem. Mattes lilla översociala sötnos. :-)

Hampus kommer att stå kvar på ridskolan i år, det blir enklare än att jag skall hålla på och flytta honom fram och tillbaka hela tiden. Jag kommer att rida honom så ofta jag bara hinner, men på grund utav mitt jobbpendlande så blir det en hel del longering också. Fast det är ju bara nyttigt för honom. :-) Sedan kommer snälla C att hjälpa mig även i år, ett par dagar här och där samt förhoppningsvis även ett par helger. Bäst för Hampus är ju om han inte är ledig alls, han behöver röra på sig varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0