Bara lite ridning...

Igår hade jag ingen lust att åka ut till stallet. Drog mig för det, men kom iväg till sist, med ett löfte till mig själv att jag inte behövde rida, bara borsta lite och ge kraftfoder.
 
I stallet stod L med Krutow och höll på att förbereda för ridning. Så på något konstigt vis hakade jag på. :-P Hämtade in Hampus och borstade av honom som hastigast. Kratsade hovarna och tog på bomlösa sadeln. Jag vill gärna rida i hoppsadeln någon dag, men det blir aldrig av. Mest för att bomlösa är så mycket bekvämare... ;-)
 
Vi skrittade iväg till klätterbacken. Hampus var lite halvloj och jag blev osäker om han var ömfotad. Men på hemväg var han mycket snabbare, så inga ömma bakfötter, bara långsam på bortaväg. ;-)
 
Vi klättrade två varv i klätterbacken, sedan vaknade alla flygfän till liv, så vi skrittade hem igen. Hampus fick jobba med lite öppna och ryggning på hemväg, han fick upp ryggen på ett helt nytt sätt, så häftigt! Det är så roligt att se framstegen hela tiden, finaste Pussepojken!
 
Sedan följde vi med L och Krutow in på ridbanan en stund, men Hampus har inte alls samma motor där. Gjorde lite vändningar och bakdelsvändningar med enbart ytter höft, samt ett par ryggningar och galoppfattningar. Men han är så mycket gladare utomhus, så det får bli mer dressyr ute och så nöjer vi oss med A:s dressyrträningar på banan.
 
Skrittade ut bort till shettisarna och tillbaka, sedan var det en mycket nöjd Hampus som fick stå och sova i stallet. Eftersom Hampus hovar är lite torra, så fick han stå med en hov i taget i en hink med vatten. Under tiden borstade jag honom ordentligt och tog undan utrustningen. När alla hovar var blötlagda och inoljade fick han äta kraftfoder och sedan återvända till hagen. Han tyckte det var onödigt med vattnet, men han är ju en snäll liten häst. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0