Fina fötter igen

När I nästan ridit färdigt kom hovslagare N, så vi tog ett par varv till på ridbanan innan vi gick in i stallet med Hampus. Jag berättade att det gått helt okej med barfota bak, men om N tyckte hovarna såg bedrövliga ut kunde vi givetvis spika på skor.
 
N skodde om i fram och verkade bak. Hovarna såg helt okej ut, fortfarande lite för torra, men jag lovade att bli ännu noggrannare med att blöta hovarna och smörja in. Får försöka göra det varje dag framöver.
 
Hampus var glad över att få uppmärksamhet, som om han inte redan fått massor. ;-) Sedan fick han äta lite kraftfoder innan vi gick ut. J som har haflingern Weber i lösdriften hade ställt upp sin transport för transportträning och vi hade fått ok att testa lite.
 
Sist Hampus var i närheten av en transport var ju Fjällnoraritten i oktober, då skulle han ju hålla på och bråka istället för att kliva rakt på. Men igår var det som om han förstod att det inte skulle bli en massa bråk, för han funderade någon minut på rampen och sedan klev han in. Finaste killen! Han fick stå där inne tills han slutade tänka på att backa bakåt, sedan fick han backa lugnt ett steg i taget och jag var nöjd med lastträningen. Får nog bli lite fler träningar framöver...
 
Sedan återvände Hampus till hagen och sin bästa kompis Krutow.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0